Jakthunden.com

Jakthunden.com

RÄVAR

JaktPosted by Helena Tysk 2012-02-29 19:08:38

Inatt har jag gjort något som är en "once in a lifetime-grej" Ska ta hela historien från början..

Det börjar med att jag lyckas skjuta 3 rävar denna säsong med min 6,5a. Skotten börja ta lite sämre för varje gång. Därefter skjuter jag bom och bom igen.. Detta till trots att jag siktat noga och tagit det lugnt och varit stupsäker på träff!

Mitt självförtroende är ner i botten och arg som ett bi stövlar jag ut med en måltavla på 50 meters håll och provskjuter bössan. Den går helt tokigt så det felar på 2 dm högt och åt höger. Stocken ligger mot pipan!

Jag får min kära man att ta kniven och pyssla om stocken lite, provskjuter igen och den går som ett smäck!

Första skallen från mina kära räv-varnare (hundarna i hundgården) kommer strax före 24. Kollar ut genom sovrumsfönstret upp mot åteln som är utspridd med hackad gädda (förträffligt rävåtelmaterial förresten). YES- en räv! Springer på lätta fötter till skottgluggen, osäkrar bössan, siktar och räven tumlar ner! Revansch!

Lättad i sinnet och än en gång kär i min bössa kryper jag ner under täcket.

Sover sött till fram emot 02 då hundarna sätter igång igen! Återigen på de små lätta fötterna och samma procedur, räven i siktet och träff. Skrattar med min yrvakna make, tänk två rävar på samma natt- otroligt vilken tur man kan ha!

Tillbaka i sängen och jag säger lite snällt till min man att om det skulle komma en tredje så skulle han nog kunna få skjuta den. Hur stor skulle sannolikheten vara? Kan ju låtsas vara ödmjuk och inte egoistisk.. Det går tusan inte mer än 15 minuter innan hundarna varnar igen. Finns ingen chans att han får skjuta och ni kan proceduren.. Räv nummer tre!

Nu måste det ju vara slut för inatt? Ca 15 minuter senare igen kommer räv nr 4. Den här gången känns det nästan pirrigt när jag får in räven i kikarsiktet, sån här tur kan man inte ha.. Pang och se på tusan så tumlar även denna räv nerför grusgropen.

Skrattar och somnar med ett stort leende på läpparna!! FYRA rävar på samma natt och inom loppet av 3 timmar från samma skjutglugg!! Tur som en tokig, TyskPer & TyskHelenas tur japp- det är vi!

När morgonen kommer så får jag gå och samla rävar som slutar i dessa kort. Fint minne som jag kan plocka fram och värma mig med i kalla stunder och gamla dar!

Men denna natt som kommer lär väl bli lugn, eller? Måste in till stan och köpa mer ammuniton!

// Helena