Jakthunden.com

Jakthunden.com

Man blir inte klok!

JaktPosted by Josefin Wallin 2012-12-14 23:03:15

Jag hade varit i väg under dagen i Tranås och lämnat in fårskinn på beredning. Ante, Johan, Micke och Tingefors hade varit på Tingetorp på dagen och kommit åt tre dov i dom 21 minusgraderna.

På kvällen satt dom på åtel och Johan sköt en och Tingefors en och en till som gått iväg. Så när jag är på gång hem hade dom tagit Astrid och spårat med, men inte hittat nåt..jag packade upp varorna hemma och Ante tyckte inte Astrid spårade så undrade om jag ville komma. Astrid spårar det vet jag... eller alla hundar gör det, sen är det om man vet hur dom spårar och man kan läsa av dom på rätt sätt, tror jag.

Hur som helst kasta på mig ett på stövlar och åkte dit. Astrid spårade fint och i slutet kunde jag släppa och hon ställde grisen under några granar. Vissla på henne och Ante fick ett läge. Träffen innan satt i frambenet vilket Tingefors misstänkte då det gled till då han sköt på grisen och är annars en duktig skytt.

Sen blir man inte klok!!! Bra arbete, avslut och allt men ingen trevlig hund att gå fram till..det löste sig kasta linan som ett lasso på henne och drog in henne. Släppte på igen för att visa att hon fick komma fram efter och hon taggade ner.. Jag som tänkt göra mig av med denna nervösa hund men hon är ju grymt go att spåra med...kluven efter att hon ställde älgen och allt men fasan detta nervösa beteende är jobbigt... tips är välkomnande!

Trevlig kväll...tog en gamal bild på mig å Astrid, gick ju inte sitta brevid henne å grisen ikväll, haha.