Jakthunden.com

Jakthunden.com

Bäver, nu är det vår!!

JaktPosted by Helena Tysk 2013-04-17 22:38:31

Tjoho!

Äntligen är det vår och årets första bäver för mig! Hoppas innerligt att tid ges till fler och tårarna över den beklagliga rävsäsongen torde strax torka.. Det blev 8 st rävar för mig i år hemma på gården mot 14 förra året..

Men skam den som ger sig, nya tag och nya mål!

God vår till er alla!

Gåsjakt i Leksand 28-29 september

JaktPosted by Helena Tysk 2012-10-03 10:33:53
Nu har jag provat något nytt!

Från att tagit jägarexamen 2006 så har jag aldrig jagat något "på riktigt" med hagelbössa så detta blev en utmaning av sällan skådat slag!

Vi startade upp på leksands skjutbana på fredagen vid lunch och gick igenom teori samt övade hagelskytte under eftermiddagen. Till hjälp hade vi otroligt duktiga instruktörer som stod bakom och korrigerade för att få in bästa möjliga teknik.

Efter flera timmars nötande så var det dags att fylla vagnar med halm och bygga gömsle mitt på Häradsbygdens fina åkrar. Under mycket skratt kom halmen på plats i en hästskoform och bulvanerna utplacerade.

Tidigt lördag morgon befanns sig sju förväntansfulla kvinnor maskerade upp över öronen på plats för att invänta första gässen. Kan säga att de två första plogarna hann jag inte med att avlossa ett skott försiktig som man är från kuljakten. Men sen tog det fart och det lät som fyrverkerier ute på åkern och köttbullarna ramlade från himlen i samma takt! :)

Vi avslutade förmiddagen med 25 gäss och mycket trevliga miner på oss damer!

Plockade ihop bulvaner och städade upp tomhylsor innan det bar iväg till slakteriet där vi flickor gemensamt tog hand om gässen. Även det en ny upplevelse med fågelanatomi för mig.

Därefter fick vi en välbehövlig vila med lite värme i våra regnblöta kroppar och samlades först på eftermiddagen för att tillaga en gemensam middag. Till hjälp hade vi en mycket tapper kock som delade ut instruktioner och avslutade med en gemensam middag på gåsrullader, pannbiffar med fetaost och gåslever i grädde.

Måste berömma Calle Ekström och alla hans medhjälpare för ett kanon bra upplägg med utbildning, teori, skytte, jakt samt tillvaratagande på vilt et och matlagning. Till det lägger vi nya bekantskaper i form av otroligt trevliga jagiska kvinnor.

Väl mött och ses igen nästa år!

// Helena

Bössträning

AllmäntPosted by Helena Tysk 2012-03-15 11:55:16

Hjortarna ligger pyrt till.. :)

Räv nr 10

JaktPosted by Helena Tysk 2012-03-06 18:46:36

Wihooo!

TyskHelenas tur, blev räv nr 10 fär säsongen inatt på åteln. Kan bara säga att gädda, parningstid och mycket gnagare i kombination rockar. Gissa om jag tänker äta mycket rådjur ihöst!

Lev väl och berätta hur det går med er rävjakt? ;)

Next »